16:06 | 24 юли 24 3608

Талантливите ни китаристи с призови места от конкурси в Испания

Талантливите ни китаристи с призови места от конкурси в Испания / Новини от Казанлък

За втора поредна година талантливите китаристи от класа по китара с преподавател Стефан Христов към читалище ,,Възродена Искра -2000", гр.Казанлък завоюват призовите места в престижни международни конкурси в родината на китарата -Испания! Отново за втора поредна година техният учител по китара бе удостоен с високата чест да е част от международно жури с имена, като Ана Арчилес, Тони Котоли от Испания и Йозберг Саригюл от Турция в Третият международен конкурс за китаристи -професионалисти-,,Villa de Alboraia"-гр. Валенсия, Испания!

Божидар Вонев, който през 2022 година спечели второ място в конкурса в гр. Гандия, тази година грабна Първото място и бе награден с китара на световната марка ,,Esteve"! Това е втората китара на тази уникална марка, която ще оглася залите на гр. Казанлък и България! Отново през 2022 година с първо място и китара ,,Esteve" бе награден друг китарист от класа на Стефан Христов-Станислав Бояджиев!

Божидар Вонев се сдоби и с красива статуетка и много награди след спечеленото Трето място  във втория конкурс, на който се яви в гр. Петрер отново в Испания!

Запомнящо се представяне и първа за него награда от международния форум в гр. Гандия спечели и Цветан Иванов, който изучава китара едва трета година!

,,Горди сме, че показахме таланта и възможностите на нашите млади китаристи на такива престижни световни форуми, и че две от трите наградени деца са българчета"-сподели Стефан Христов. ,,Благодаря и за подкрепата на Председателят на НЧ,,Възродена Искра-2000" г-н Николай Александров, който винаги стои зад нас във всички наши инициативи и проявява изключителен такт и разбиране "-каза още той! ,,И накрая, но не на последно място искам да благодаря и на семействата на тези деца. Такива изяви са свързани със сериозни финансови разходи. Но, когато правиш всичко в името на просперитета на детето си, това заслужава само адмирации и уважение!“

Традиция стана в нашият град да свирят световно известни музиканти. По покана на сем.Румелия и Стефан Христови имахме удоволствието да чуем изпълненията на Анабел Монтесинос-Испания, дуото Поли Фърман /пиано/ и Даниел Бинели /бандонеон/ -Аржентина, Пабло Мецелани-Аржентина! Стефан Христов сподели, че е отправил покана към Йозберг Саригюл лауреат на много международни конкурси и негов колега в журито във Валенсия през месец октомври да посети нашия град и да изнесе концерт.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума планирате да похарчите за подготовката на ученика тази есен?

Най - четени новини

за последната седмица

Пожар избухна в къща в Казанлък

10681 | 03 септември 2024

Ниско ниво на водата, липса на кислород и цъфтеж на водорасли убиват бялата риба в язовир Копринка

8078 | 05 септември 2024

В три поредни дни майстори ще показват умения и сръчност на Шипка фест

4503 | 04 септември 2024

От “Hell’s Кitchen” до „Мистичната вяра в хляба“: Шеф-готвачът Станислав участва в изложение на хлебни изделия в Казанлък

3775 | 01 септември 2024

Предстои ремонт на асфалтови настилки в Казанлък

3557 | 02 септември 2024

Любителите на японските автомобили свикват среща на Шипка

3157 | 02 септември 2024

8-годишно дете пострада при катастрофа межди скутер и автомобил

2902 | 03 септември 2024

Кредит от 5 млн. лв. за асфалтиране и междублокови пространства: Кметствата решиха разпределението на средствата

2574 | 05 септември 2024

От Варна до Чили: Пътешествие от любов създаде изложбата “До Антарктида и назад с любов”

2364 | 04 септември 2024

Катастрофиралият 43-годишен мъж с АТВ е отказал тест за наркотици и алкохол

2354 | 02 септември 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак