22:29 | 21 декември 21 4954

Сърцата на близо 50 златни двойки затуптяха под звуците на Менделсон в Казанлък

Сърцата на близо 50 златни двойки затуптяха под звуците на Менделсон в Казанлък / Новини от Казанлък

Около 50 брачни двойки казаха своето Златно „Да!“ пред кмета на Община Казанлък Галина Стоянова на специална церемония миналата вечер. „Добре дошли, младоженци!“, приветства Кметът на Казанлък присъстващите Златни двойки за 2021 година на общината. Тя се обърна към съпругите и съпрузите с 50-годишен семеен опит с кратка притча. Едно примерно семейство, което живеело в съгласие и обич и друго, което било шумно от разпри... Тайната на добрия пример се криела в това, че в доброто семейство при проблем всеки винаги търсел вината първо в себе си, а после с любов заедно решавали проблема. “Ония там в оная къща. При тях различното от нас е, че всеки от тях е виновен, когато има спор. В нашата къща, когато има спор – всеки е прав!“, разказа думите на съпруга от шумното семейство Галина Стоянова и предизвика усмивките на мъдрите Златни младоженци. Кметът прикани всеки да сподели своя опит тази вечер и премина към обновяването на брачната клетва: „Да направим Вашето време сега Златно!“, призова Кметът на Казанлък. Галина Стоянова поиска дружно ново „Да!“: „Всички ще бъдем свидетели – съгласни ли сте да продължите пътя, по който вървите вече 50 години заедно и неразделно от Вашата половинка, като съпруг и съпруга? Ще кажете ли всички заедно „Да!“?“, попита Галина Стоянова и получи дружен еднозначен отговор.

Инициативата „Златни сватби“ се осъществява за 5-та поредна година по идея на Кмета Галина Стоянова. За първа година към инициативата на Кмета бяха включени и двойки, които не са се оженили в Казанлък, но са жители на нашата община и вече също стават част от празненствата.

Община Казанлък издирва и събира на тържество двойки, които през текущата година празнуват 50 години съвместен живот и са сключили граждански брак на територията на Казанлък преди половин век.

По време на церемонията по подновяване на брачните клетви Златните двойки с много трепет подновяват традиционните сватбени ритуали: вричат се един на друг, отпиват от брачното шампанско, подслаждат виното с брачна целувка, разчупват сватбена погача, изпълняват първи брачен танц и задължителното сватбено хоро. Всички Златни младоженци получават Удостоверение за своята Златна сватба лично от кмета на града, в качеството й на длъжностно лице по бракосъчетания.

Феерия от обичливи чувства, сълзи на щастие, смях от споделена наслада, удовлетворение от направения жест, усмивки сияйни и много вълнение. Това е атмосферата по време на Златните сватби в Казанлък! Събитие, единствено по рода си, трепетно очаквано от двойките, което оставя незабравим спомен у всички тях!

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума планирате да похарчите за подготовката на ученика тази есен?

Най - четени новини

за последната седмица

Пожар избухна в къща в Казанлък

10681 | 03 септември 2024

Ниско ниво на водата, липса на кислород и цъфтеж на водорасли убиват бялата риба в язовир Копринка

8078 | 05 септември 2024

В три поредни дни майстори ще показват умения и сръчност на Шипка фест

4502 | 04 септември 2024

От “Hell’s Кitchen” до „Мистичната вяра в хляба“: Шеф-готвачът Станислав участва в изложение на хлебни изделия в Казанлък

3775 | 01 септември 2024

Предстои ремонт на асфалтови настилки в Казанлък

3557 | 02 септември 2024

Любителите на японските автомобили свикват среща на Шипка

3157 | 02 септември 2024

8-годишно дете пострада при катастрофа межди скутер и автомобил

2902 | 03 септември 2024

Кредит от 5 млн. лв. за асфалтиране и междублокови пространства: Кметствата решиха разпределението на средствата

2574 | 05 септември 2024

От Варна до Чили: Пътешествие от любов създаде изложбата “До Антарктида и назад с любов”

2364 | 04 септември 2024

Катастрофиралият 43-годишен мъж с АТВ е отказал тест за наркотици и алкохол

2354 | 02 септември 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак