16:37 | 02 септември 24 1991

ИКТ Център записва ученици за 2024-2025 в курсове по програмиране, роботика и ИТ

ИКТ Център записва ученици за 2024-2025 в курсове по програмиране, роботика и ИТ / Новини от Казанлък

Миналата година Центърът за професионално обучение към „ИКТ Център“ отбелязва своята 10 годишнина, а това лято Детската ни академия е с 10-годишен Юбилей!

И тази юбилейна година беше наситена с много дейности и радостни събития, свързани с успехите на нашите ученици, малки и големи! Толкова много, че не ни е останало време да подготвим достойно празнуване. Затова и споделяме снимка от 5-годишния юбилей на Детската академия J

Учебната 2023-2024 започна с наградата на Националната агенция по професионално обучение и образование за качествено провеждане на професионални обучения! Награждаването се проведе на Национална конференция „Качество на професионалното обучение – търси, сравни и избери!“ на НАПОО в хотел София Балкан Палас, бившия Шератон, на 26 септември 2023 г. Нашата организация бе една от 18-те от всичките 900 центрове за професионално обучение в страната, които в рамките на осъществения последващ контрол са показали отлични резултати.

За добрите резултати причината е, че броят на обучаемите позволява индивидуален подход и отношение, както и желанието ни да сме максимално полезни. Другото е квалификацията на нашите преподаватели – главен учител по информатика от ППМГ, сертифицирани Microsoft обучители, непрекъснати курсове за повишаване на знания и квалификации, някои от които проведени в Прага – 2013, Малта - 2015, Рига -2018, Валенсия -2019, Флоренция – 2022, Севиля – 2023 и тази година в Малага, където наблюдавахме работата на обучителни фирми по роботика и програмиране. Всяка година сме участници и в Научно-практически форум "Иновации в обучението и познавателното развитие", който се провежда в Бургас през август и на който преподаватели от различни висши училища и водещи учители от страната демонстрират нови приложения на съвременни технологии в учебния процес, представят  добри практики и методи на обучения. Организатори са СНЦ „Образование и технологии“ вече 15 години и е значимо събитие за българското образование, тази година приветствано и от министъра на образованието и науката Професор д-р Галин Борисов Цоков, участник и от предишни години. Нашите обучители водят и квалификационни обучения на учители към същата организация вече 6 години.

От четири години сме в обединените клубовете по образователна роботика у нас по инициативата на PARAi (Професионална асоциация по роботика, автоматизация и иновации). Горди сме, че присъстваме на интерактивната карта на обучителните организации, занимаващи с роботика и STEM https://www.para.expert/educational-robo-map/.

Най-удовлетворени и щастливи сме с Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР), която вече е на 10 години. Отново децата се представиха отлично на две национални състезания: „Роботика за България“ и „IT Знайко“. През миналата година участвахме с 4 отбора на Националното състезание по роботика. Имаме вече и втора златна купа, този път на най-малките  Robo Giga, който се състезава с категория Lego Spyke! Останалите отбори също се представиха отлично на Финала – над 10 грамоти за класиране от 1 до 3-то място в 4-те категории. Горди сме, че отборът ни по легороботика VickyBricky бе един от 24-те отбора от цялата страна, класиран за участие на FIRST® LEGO® League (Световната ЛЕГО лига). За първа година България се включи в това грандиозно състезание през 2023 г. Събитието е най-големият фестивал за Лего роботика, провеждан в 110 страни в цял свят с милиони участници. Тази година ни поканиха отново и се включихме с два отбора Cyber Robo и Robo Clan. Отново 24 отбора, от които 2 от нашата академия! Състезателите ни се представиха изключително добре, като Cyber Robo се класираха 5-и в робоиграта и 8-и в комплексното класиране! Нашите деца на възраст 5-7 клас се състезават с гимназисти и заслужават аплодисментите ни! Участието на отборите ни нямаше да бъде възможно без помощта на нашите спонсори - Давид Холдинг и Арсенал АД със закупуване на тематичните комплекти за FLL, транспорта и логистиката. Помогнаха в подготовката и Kастамону България АД с плота за полето. През годините, за да станем пo-добри помагаха и Ротари клуб Казанлък! Благодарим и на ППМГ за подкрепата с 2 комплекти Lego Education EV3!

Децата от ДАПР "ИКТ Център" са сред първите деца на България по програмиране във възраст от 3-и до 7-и клас на Националното състезание по програмиране и технологии „IT Знайко“! Всички наши участници се класираха за Финала, което означава че са сред 30-те класирани от съответната възраст за цялата страна на областния кръг на състезанието! На Финала, който се провежда всяка година на Пампорово, Кристиян, който беше на трето място миналата година като второкласник, тази година бе първи сред третокласниците! На първо място е и Светослав сред всички четвъртокласници от цялата страна!

Най-горди сме, че успяхме да спечелим доверието и на големите младежи – от 9-ти до 12-и клас с професионалния ни курс „Програмист“. В този курс е включено 2-седмично обучение в европейски град по програма „Еразъм“.  B момента протича третият ни такъв, учениците преминаха през обучение „Създаване на сайтове и мобилни приложения“ в Сетубал, Португлия през август 2024  г. В тази връзка да обявим, че спечелихме акредитация по Еразъм за периода 2022-2027 и през всяка следваща година ще изпращаме ученици от курсовете ни на практика и обучение в европейски страни, както и учители на обучение и наблюдение в европейски училища.

Учебните занятия за 2023-2024 за Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР) ще започнат от 16 септември. Групите са до 10 човека. Залата разполага с 13 компютърни работни места с обновена техника и СТЕМ област с електроника и роботика. Ще продължим традицията от предишните години да каним различни преподаватели, доказали се в модулите, през които ще преминем. Също така и мотивиращи посещения във фирми и вдъхновяващи срещи със специалисти. Заниманията ще бъдат 3 учебни часа седмично. Посочените дни и часове са ориентировъчни.

Продължаваме обученията в три основни направления:
Програмиране и информационни технологии с 3 групи:
MIDDLE, SENIOR и WEB JUNIOR програмист
Лего роботиката с 3 групи:
BEGINNER, две АDVANCED Lego инженери
Arduino, 2 групи: начинаещи – BEGINNER Arduino инженер и АDVANCED Arduino инженер.

С курса „Образователна роботика с микроконтролери“ продължаваме развитие в роботиката и компютърните науки след обученията с Lego роботи и Ардуино и насочваме нашето внимание към ученици от 7-ми до 10-и клас. Ще включим и други микроконтролери. Обучението е подходящо за напълно начинаещи с интереси към електрониката и програмирането - занимания в четвъртък  – 17:15-19:15 ч.

Група MIDDLE на направление „Програмиране и информационни технологии“ е за най-малките ученици – от втори до четвърти клас. Всеки урок представлява последователност от практически задачи, чрез които детето се научава да работи с графична, текстова и звукова информация и тяхното комбиниране. Ще се запознаем с роботчета Blue-Bot и Finch и програмиране с блокчета в Scratch. Обучението ще се извършва един път в седмицата в рамките на 2 учебни часа по 35 мин., понеделник от 18:00-19:20.

SENIOR  програмистите ще продължат тази линия и ще изучат в различни модули програмни езици основно Scratch, а също и MIT App Inventor за създаване на мобилни приложения . Децата ще оживяват любими герои в създадени от тях анимации и игри, на които ще дават правила и инструкции.  Възрастовата граница за първата група е 4-5 клас. Заниманията са 3 учебни часа, разделени в два дни в часовете 17-18  понеделник, вторник или сряда. 

С WEB JUNIOR програмист ще се научим да създаваме сайтове с езиците HTML5 и CSS3, както и с платформите WordPress и Weebly, създаване на мобилни приложения с MIT App Inventor, обработка на изображения с Photoshop, 3d проектиране и принтиране на 3D принтер, презентационни умения.  Приемаме деца 6-и – 8-и клас, абсолютно начинаещи в тази област.

В занятията по Лего роботика учениците изучават по интересен, практичен и забавен начин програмиране, роботика, математика, физика и други науки. Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици в 2 до 8 клас. Нивата са под формата на робо-приключения с определена тема за всяко занятие.

За началната група BEGINNER инженер не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите. Занимания във вторник, 3 уч. часа, BEGINNER инженер от 18:00.

Месечната такса (12 учебни часа за всички обучения, само за MIDDLE - 8 уч. часа ) и се заплаща в началото на месеца. Има отстъпки за ученик, посещавал миналата учебна година наше обучение - 10%, за второ дете участник от семейство - 10%, за участие във втори курс - 20%, при заплащане в началото на цялата сума за първия срок - 10%. При отсъствие по извинителни причини, определяме допълнителен час за наваксване на пропуснатото.  Записването става с попълване на формуляр тук или на място в залата на ИКТ Център на ул.“Искра“ 26, офис 27.

Децата, които продължават в същото направление, в което са били миналата година, не е необходимо да го попълват, само да отбележат желанието си във Viber групата.

За информация 0878216023 "ИКТ Център"

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума планирате да похарчите за подготовката на ученика тази есен?

Обяви от Казанлък:

Бистро ”Есен”, гр. Казанлък търси да назначи барман, сервитьор и помощник кухня

Бистро ”Есен”, гр. Казанлък търси да назначи барман, сервитьор и помощник кухня

Бистро ”Есен” гр. Казанлък, търси да назначи: барман, сервитьор и помощник кухня. За контакти на място в “Бистро...

Работа 19/09/2024 гр.Казанлък
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел  търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ на следните позиции:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ на следните позиции:

• БАРМАН/КА • СЕРВИТЬОР/КА (на бюфет или на свободна консумация) • ПОМОЩНИК СЕРВИТЬОР/КА ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ...

Работа 18/09/2024 гр.Казанлък
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел  търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Кухня“ на следните позиции:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Кухня“ на следните позиции:

• ГОТВАЧ/КА ТОПЛА КУХНЯ • ГОТВАЧ/КА СТУДЕНА КУХНЯ • ПОМОЩНИК ГОТВАЧ/КА (зеленчукоподготвително) • СЛАДКАР/КА •...

Работа 18/09/2024 гр.Казанлък
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „ХАУСКИЙПИНГ“:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „ХАУСКИЙПИНГ“:

• ХАУСКИЙПИНГ СУПЕРВАЙЗОР • Камериери стаи и камериери общи площи (С или БЕЗ ОПИТ) ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ДОБРЕ...

Работа 18/09/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк пъб търси да назначи бармани и сервитьори

Ню Йорк пъб търси да назначи бармани и сервитьори

Ню Йорк пъб търси да назначи бармани и сервитьори. За информация на място в Ню Йорк пъб или на тел. 0888887525 ...

Работа 10/09/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Фризьорка от Казанлък ще съдийства на международен фестивал на красотата и прическата

9219 | 12 септември 2024

Осем красавици от Казанлък се борят за короната в конкурса “Лице на Стара Загора - Област“

8563 | 12 септември 2024

Четири СПА хотела от региона станаха лауреати в престижен национален конкурс

7738 | 12 септември 2024

19-годишната Рая Йовчева от Казанлък е участничка в музикалното шоу „Гласът на България“

6695 | 17 септември 2024

Поздравителна картичка с внушителни размери, зарадва рожденичка в Казанлък

6221 | 15 септември 2024

“Арсенал“ кани на общоградски празник Казанлък

5825 | 15 септември 2024

Нови наемни цени за гаражите в общинска собственост в Казанлък

5684 | 17 септември 2024

Задържаха 43-годишен шофьор в Източното с почти 2 промила алкохол

4557 | 13 септември 2024

С ритуал на приемствеността започна новата учебна година в Механото

4473 | 16 септември 2024

Казанлъшки туристи оцеляха по чудо на остров Крит

4427 | 19 септември 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак