12:18 | 02 юли 24 1508

ИКТ Център стартира курс „Програмист“ с 2-седмично обучение по програма Еразъм+

ИКТ Център стартира курс „Програмист“ с 2-седмично обучение по програма Еразъм+ / Новини от Казанлък

На 1 юли в Центъра за професионално обучение към „ИКТ Център“ ЕООД за трета поредна година започна професионален курс "Програмист" с 2-седмично обучение по програма Еразъм+. Тази година обучението ще бъде в град Сетубал, Португалия и на тема „Създаване на мобилни приложения“.

Първите лъчи на юлското слънце нагорещиха допълнително атмосферата в компютърната ни зала, изпълнена с 12 ентусиазирани девойки и младежи на възраст над 16 години, завършили училище точно преди 2 дни. Без ваканционна почивка те ще продължат присъствено обучение по модули „Математически основи на програмирането“, "Увод в програмирането“, „Програмиране“, „Увод в алгоритмите и структурите от данни“ с г-н Камен Колев, учител по математика и информатика в ППМГ „Никола Обрешков“. С инж. Иван Рачев ще се запознаят с електроника и програмиране на вградени системи. Тези базови познания ще им помогнат за предстоящото обучение за създаване на мобилни приложения. Учениците ще пътуват с двамата преподаватели на 11 до 25 август.

Към същия проект по програма Еразъм+ 6 обучителя от Центъра, от 21 до 28 юли, ще осъществят дейност Job shadowing. Учителите в продължение на една седмица ще извършват наблюдение на организацията и обучения в направление ИТ, роботика и програмиране в обучителни фирми, ще се запознаят подробно с образователната система в Испания, с акцент на професионалното и частното образование, както и с колеги от европейски страни.

Посрещащата организация е EUROMIND https://euromind.es/. При предварително посещение на  Директора на ЦПО към ИКТ Център ЕООД в Сетубал, се уточниха подробностите по пребиваването на учениците и обучителите:

• обученията ще се провеждат в обучителна организация EDUGEP,  сертифицирана в множество области на ИКТ.
• провеждане на практиката – програма за обучение;
• учениците ще бъдат настанени в резиденция на EUROMIND – сграда на 3 етажа с вътрешен двор, включваща спални и зала за хранене и занимания. Сградата е с контрол на достъп и отключване на входната врата с чип.
• осигурени  закуска, обяд и вечеря на място в резиденцията, както и постоянно отворено помещение – бюфет за междинни закуски и подкрепа със сок, чай, кафе, солени и сладки неща.
• културна програма – запознаване с историята, традициите, културните забележителности  и развитието на Португалия и областта около столицата Лисабон.

Продължаваме в този дух да предлагаме всяка следваща година професионално обучение "Програмист" съчетано с 2 седмично европейско обучение с насока роботика, програмиране, изкуствен интелект, Интернет на нещата. Двуседмичното обучение е напълно безплатно по програма "Еразъм" и ще се осъществява благодарение на защитената акредитация по тази програма за период от 5 години.

А много сме щастливи от факта, че голяма част от старите и новите програмисти са наши възпитаници от Детската академия по програмиране и роботика "ИКТ Център",  познаваме ги като деца от 3-и и 4-ти клас и се гордеем с успехите и израстването им.

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния автор и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Напусна ни кметът на Бузовград Мая Берова

16546 | 27 юни 2024

Две казанлъшки популярни заведения търсят своите наематели

16470 | 28 юни 2024

В Казанлък бе представен първия регистриран автомобил на водород у нас

13177 | 28 юни 2024

Спортен риболов и вкусна храна в „Рибарско място“ до Казанлък

12468 | 03 юли 2024

Моторист загина при катастрофа край Копринка

11836 | 29 юни 2024

Ново маршрутно разписание по линия Стара Загора-Казанлък

10939 | 30 юни 2024

Д-р Златина Нанева бе избрана за временно изпълняващ длъжността управител на казанлъшката поликлиника

9003 | 27 юни 2024

Младеж на 18 години е загиналият моторист на пътя край Копринка

7826 | 01 юли 2024

Семейство лютиери създава уникални музикални инструменти в Казанлък

6994 | 01 юли 2024

Пожар избухна до бл.39 в Източното на Казанлък след фойерверк шоу / Видео / Обновена

6286 | 01 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак