11:20 | 09 юли 24 3997

Доброволци споделят впечатленията си от България

Доброволци споделят впечатленията си от България / Новини от Казанлък

Пристигането ми в България беше много радостно за мен и мога да кажа, че надмина очакванията ми. Приятната обстановка и добрите хора ми създадоха страхотно настроение. Тук съм вече две седмици и всеки ден е много интересен. Има много нови неща за мен, които не съм правила преди, и мисля, че е невероятно да придобиеш опит, който е нов и полезен за твоето развитие.

Заедно с това видях много красиви места и бях изумена, когато видях Мегалита над с. Бузовград. Гледката от там беше невероятна и разбрах, че дългото пътуване си заслужава.

Когато разглеждах град Казанлък, особено харесах Музея на розата, защото обичам розите. Той имаше невероятен аромат.

И накрая, искам да говоря за нашата къща в с. Средногорово. Тя е просто невероятна. Има всичко, от което се нуждаем, и има всичко, за да се чувстваме комфортно. Когато имам свободно време, знам какво да направя, просто отивам на двора и сядам на хамака или люлката. Какво по-хубаво от чист въздух и чуруликане на птици.

Много неща тук ми напомнят за Грузия, като природата. Когато съм сред нея, имам чувството, че съм в собствената си страна.

Благодаря на организацията, че ни даде възможност да видим България и природата от друга гледна точка. Мисля, че много нови и интересни неща ни очакват доброволците и ги очаквам с нетърпение.
Нанка, Грузия

Пристигнах през нощта, но скоро разбрах, че в България има друга светлина. На гарата гледах как денят започва и разбрах магията на тази светлина.

Въпреки че първият ден беше много уморителен с полети, метро и влакове, пристигането в Казанлък се почувства като затваряне на една глава и започване на друга. Казанлък ме посрещна с отворени обятия и много топлота, което беше малко трудно за понасяне в първите няколко дни.

Влизайки в Екоцентъра в с. Средногорово, усетих, че стъпвам в мястото, което ще бъде моят дом през следващите два месеца. Аз бях първият, който пристигна, така че имах време да разгледам всичко със собствено темпо и да се насладя на къщата и мястото.

Срещата с другите доброволци беше възможност да се отворя към нови култури и личности, както и да разбера нашите различия и точките, които ни обединяват!

Тази първа седмица в Екоцентъра беше много добра за разбиране на всичко, което вече е направено от други доброволци и какво бихме могли да направим, местата, които можем да разгледаме, и хората, които могат да ни помогнат и подкрепят.

Първите ми впечатления от България бяха много положителни, красива страна, съставена от хора с още по-красиви сърца!
Йоана, Португалия

От една седмица съм в България. По време на престоя си посетихме музеите в Казанлък. Видях музея на розата и много ми хареса. Музеят беше много интересен и разказва за историята на розите в района.

Мястото, където живея временно е много хубаво. Има красив двор с много цветя и дървета. Обстановката е приятна и се чувствам щастлива и комфортно тук. Чистият въздух и тихата обстановка го правят чудесно място за почивка.

Посетих и Мегалита край Бузовград, който беше много впечатляващ. Тази древна каменна структура ме накара да се замисля как са живели хората в миналото. Размерът и възрастта на камъка бяха очарователни и беше невероятно да се види нещо толкова старо и мистериозно. Посещението на мегалитния камък добави усещане за чудо към пътуването ми, карайки ме да оценя още повече богатата история на България.

Като цяло първата ми седмица в България беше прекрасна. Харесвам музеите, красивия двор и дружелюбните хора. Очаквам с нетърпение да прекарам повече време тук и да науча повече за тази прекрасна страна.
Нани, Груюзия

Наскоро пристигнах в България за еко проект и искам да споделя първите си впечатления от тази красива страна. Когато кацнах, първото нещо, което забелязах, беше чистият въздух и зелените пейзажи. България е пълна с природа, с много дървета и паркове навсякъде. Провинцията е осеяна с гори, планини и реки, създавайки спокойна среда. Тази естествена красота я прави идеалното място за нашия еко проект.

Хората тук са много дружелюбни и гостоприемни. Въпреки че българският ми не е много добър, те са търпеливи и се опитват да ми помагат. Срещнах се с много местни жители, които са нетърпеливи да споделят своята култура и традиции. Тяхната доброта и гостоприемство ме карат да се чувствам удобно и безопасно. Чувствам се като част от общността.

Посетих малко селце на име Средногорово и видях традиционни български къщи. Те са красиви и имат уникален стил, често с червени керемидени покриви и дървени балкони. Селото беше чисто и всички се грижеха добре за околната среда. Това ме вдъхнови за нашия еко проект, тъй като показва колко е важно да поддържаме чиста и здравословна околна среда.

По време на посещението си видях Мегалитът, древна каменна структура, която е едновременно мистериозна и впечатляваща. Това ми напомни как някога са живели древни цивилизации и са били свързани с природата. Посетих и Музея на розата, който представя известната българска индустрия за розово масло. Музеят беше красив и ухаеше прекрасно, изпълнен с аромат на рози. Беше увлекателно да научим за процеса на производство на розово масло и значението му за българската култура и икономика.

Гванца, Грузия

След три часа на полет самолетът започна да каца. От прозореца му виждах красивата катедрала на София. Тази различна архитектура вече ми подсказваше, че ще посетя страна, много различна от моята. След като кацнахме, жегата беше задушаваща. Разхождайки се по улиците, разбрах, че някои неща в града ми напомнят за Испания. В определени аспекти и въпреки разстоянието страните не са толкова различни.

Благодарение на човек на гарата успях да хвана правилния влак за Казанлък. Ако не беше той и неговата помощ, първата нощ трябваше да спя в Пловдив. Поради това първото ми впечатление от хората е, че няма как да бъдат по-добри от това. Друг ден, докато се разхождахме из Средногорово, един съсед ни покани на чай и сладкиши. Той ни посрещна по възможно най-приятния начин и се отнесе добре. Не съм бил в България от дълго време, но със сигурност мога да кажа, че хората са много учтиви и приятелски настроени. Все още ми остават два месеца да пътувам из страната, да се срещам с хора и да преживявам емоцията на проекта ми!
Мигел, Испания

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума планирате да похарчите за подготовката на ученика тази есен?

Най - четени новини

за последната седмица

Пожар избухна в къща в Казанлък

10681 | 03 септември 2024

Ниско ниво на водата, липса на кислород и цъфтеж на водорасли убиват бялата риба в язовир Копринка

8078 | 05 септември 2024

В три поредни дни майстори ще показват умения и сръчност на Шипка фест

4503 | 04 септември 2024

От “Hell’s Кitchen” до „Мистичната вяра в хляба“: Шеф-готвачът Станислав участва в изложение на хлебни изделия в Казанлък

3775 | 01 септември 2024

Предстои ремонт на асфалтови настилки в Казанлък

3557 | 02 септември 2024

Любителите на японските автомобили свикват среща на Шипка

3157 | 02 септември 2024

8-годишно дете пострада при катастрофа межди скутер и автомобил

2902 | 03 септември 2024

Кредит от 5 млн. лв. за асфалтиране и междублокови пространства: Кметствата решиха разпределението на средствата

2574 | 05 септември 2024

От Варна до Чили: Пътешествие от любов създаде изложбата “До Антарктида и назад с любов”

2364 | 04 септември 2024

Катастрофиралият 43-годишен мъж с АТВ е отказал тест за наркотици и алкохол

2354 | 02 септември 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак