17:00 | 04 юли 24 3510

Габриела Жекова представя Казанлък на първия в България екологичен конкурс за красота Miss Green Bulgaria 2024

Габриела Жекова представя Казанлък на първия в България екологичен конкурс за красота Miss Green Bulgaria 2024 / Новини от Казанлък

19-годишната красавица Габриела Жекова ще представи град Казанлък на първия в България екологичен конкурс за красота Miss Green Bulgaria 2024.

"Записването  ми  в конкурса Miss Green Bulgaria 2024”, е нещо много специално за мен. Израстнала в сравнително малко градче, за мен е много важно природата ни да е чиста, природата ни да е ценена. Заобиколена съм от невероятни забележителности и виждам, колко важно е красотата им да остане вечна и не разваляща се.  Вярвам в значението на опазването на околната среда и искам да допринеса за създаването на по-чиста и по-зелена планета. 
Моето желание да участвам в екологичния конкурс “Miss Green Bulgaria 2024” е подтикнато не само от страстта ми към опазването на околната среда, но и от убеждението, че истинската красота се състои както във външния вид, така и във вътрешните качества на човека.", посочва във визитката си красавицата. 

Тази година тя завърши средното си образование в СУ “Екзарх Антим 1”, град Казанлък, където още от 8-ми клас изучава усилено Предприемачество и Мениджмънт. Девойката иска да продължи висшето си образование в Пловдивския Университет “Паисий Хилендарски” със специалност  „Връзки с обществеността” и „Рекламен маркетинг”.

Габриела се заминава с музика вече 13г., а благодарение на любовта ѝ към фолклора и не само, превръща хобито си в професия. Вече пет години се занимава професионално, а от година и половина е част от състав за Народни песни, с които ходи на участия из цяла България.През годините е посещавала купища фестивали и конкурси в страната и чужбина. Едни от най-големите ѝ награди са: Първо място от Фестивал за Млади таланти/Виена, Прага и Будапеща;  Grand Prix (най-голямата награда на конкурса),конкурс Abanico, Sofia и специална показа за участие във Франция.

"Градът ни е известен с “Празника на розата” през месец юни, това е един от най-красивите празници в страната ни, богат на красиви моменти, безброй гости и забравени традиции. Емблематично за “Празника на розата “, е конкурса “Царица роза”.  Изборът на Царица Роза в Казанлък е едно от най-значимите в града през последните 50 години. Това е най-стария конкурс за красота в България. Аз имах възможността да се включа в тазгодишното издание и бях една от претендентките за короната. Там създадох нови приятелства, запечатах незабравими спомени и научих още повече, нови неща за нашият град. Станах рекламно лице на  салон за красота “M&M sisters”.", казва още във визитката си казанлъчанката. 

Финалът на конкурса ще се състои на 27.07.2024 в зелената модна столица на България – Челопеч, парк Корминеш. 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Спортен риболов и вкусна храна в „Рибарско място“ до Казанлък

17482 | 03 юли 2024

Ново маршрутно разписание по линия Стара Загора-Казанлък

11692 | 30 юни 2024

Младеж на 18 години е загиналият моторист на пътя край Копринка

8552 | 01 юли 2024

Семейство лютиери създава уникални музикални инструменти в Казанлък

7960 | 01 юли 2024

Старозагорско е с нов областен управител

7777 | 03 юли 2024

Петко Карагитлиев заема поста на заместник областен управител

7294 | 04 юли 2024

Пожар избухна до бл.39 в Източното на Казанлък след фойерверк шоу / Видео / Обновена

6923 | 01 юли 2024

„М+С Хидравлик“ АД запозна участниците от пилотно издание на инициативата “Нощ на индустрията“ с дейността си

4983 | 02 юли 2024

Рецидивист открадна 10 хил.лв от Автогара-Казанлък, с тях си купил наркотици

4921 | 03 юли 2024

Скандал между трима души завърши в болница

3792 | 04 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак