15:10 | 02 юли 24 2280

Популярни чуждестранни влогъри посетиха Казанлък, по време на 80-часовия си престой в България/ ВИДЕО

Популярни чуждестранни влогъри посетиха Казанлък, по време на 80-часовия си престой в България/ ВИДЕО  / Новини от Казанлък

Епизодът е озаглавен "80 часа в страната, която всеки иска да напусне", а в анонса се казва, че България е най-евтината страна в Европа

Световноизвестните влогъри Томас и Томи от ютуб канала Yes Theory, който има близо 9 милиона абонати, посетиха Казанлък. Визитата на момчетата в страната ни започва от столицата София. Със слизането си от самолета на летището, към тях се присъединява Стаффан и техният приятел Ерик, който участва и в други приключения от поредицата.

Групата решава да направи своя 80-часов престой в България още по-вълнуващ чрез интересно предизвикателство. При пристигането си, те се разбират да запазят нощувки в най-евтино и съответно най-скъпото място, което успеят да открият онлайн, във всяка от трите локации, които са решили да посетят, а именно град София, град Казанлък и село Българи. Ютубърите се разделят на два отбора „Ерик и Томи“  и „Стаффан и Томас“, като чрез хвърляне на жребий с монета от абсолютно непознат, определят кой отбор къде да нощува.

По време на престоя си в Столицата, момчетата се запознават пред Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ с оперната певица Гергана, която по стечение на обстоятелства се оказва техен верен спътник по време на пътуването им из България. Докато са в София те играя хора, опитват традиционни български храни и напитки, както и посещават различни емблематични места.  

Не след дълго се отправят на път към Розовата долина, за да посетят традиционния Празник на розата. За съжаление пристигат след края на събитието. Въпреки това, от кадрите става ясно, че успяват да усетят макар и малка частица от магията на празника, като се хващат на кръшно българско хоро на площад „Севтополис“ с останалите танцуващи казанлъчани и гости на града.

Вечерта прекарват на две различни места, според предварително установената договорка. Жребият определя Томас и Стаффан да отседнат в бюджетно място за нощуване, което се оказва симпатична квартира в сърцето на града, а Ерик и Томи си запазват резервация в хотел Кингс Валей Медикъл и СПА.

Поотделно, всяка от групите прекарва забавно остатъка от вечерта си. Томас и Стаффан посещават гостуващия лунапарк, разположен на стадион „Севтополис“, а Ерик и Томи се отдават на заслужена почивка в луксозния хотел.

В края на пътуването си, момчетата отиват към село Българи, за да се включат в мистичните нестинарски игри. В епизода на Yes Theory се виждат и кадри от посещението на ютубърите на паметника „Бузлуджа“ и монумента „Факлите“.

Yes Theory е канадска цифрова медийна марка, изградена около канал в YouTube, основан от Томас Браг, Амар Кандил, Мат Далия и Дерин Емре. Първоначално основана като Generation Y Not, Yes Theory за първи път спечели вниманието на националните медии през ноември 2015 г. с посланието си за приобщаване след терористичните атаки в Бейрут и Париж. Те са представени в редица национални и международни медии.

Тяхното съдържание е възхвалявано като изживяване на чужди култури по „свеж и автентичен начин“  и „постоянно излъчване на позитивност и насърчаване на живот с отворен ум, точно това, от което YouTube и светът се нуждаят.“  Марката Yes Theory се върти около мантрата на групата „Търсете неудобството“, фраза, която също присъства в марката дрехи на групата и чрез втория им канал с над 800 000 абонати.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Спортен риболов и вкусна храна в „Рибарско място“ до Казанлък

17465 | 03 юли 2024

Ново маршрутно разписание по линия Стара Загора-Казанлък

11687 | 30 юни 2024

Младеж на 18 години е загиналият моторист на пътя край Копринка

8547 | 01 юли 2024

Семейство лютиери създава уникални музикални инструменти в Казанлък

7957 | 01 юли 2024

Старозагорско е с нов областен управител

7757 | 03 юли 2024

Петко Карагитлиев заема поста на заместник областен управител

7283 | 04 юли 2024

Пожар избухна до бл.39 в Източното на Казанлък след фойерверк шоу / Видео / Обновена

6919 | 01 юли 2024

„М+С Хидравлик“ АД запозна участниците от пилотно издание на инициативата “Нощ на индустрията“ с дейността си

4979 | 02 юли 2024

Рецидивист открадна 10 хил.лв от Автогара-Казанлък, с тях си купил наркотици

4912 | 03 юли 2024

Скандал между трима души завърши в болница

3782 | 04 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак