14:13 | 31 май 24 3369

Стефан Саранеделчев, Ради Милев и Христо Ангелов бяха удостоени с почетни звания

Стефан Саранеделчев, Ради Милев и Христо Ангелов бяха удостоени с почетни звания  / Новини от Казанлък

Общественикът, юрист и краевед Стефан Саранеделчев беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Казанлък"  на Тържествената сесия на Общинския съвет в Исторически музей „Искра“, която е част от Празника на розата.

Заседанието беше открито от Председателят на местния парламент Николай Златанов. Той приветства присъстващите и припомни, че вече 121 години Казанлък е сцена на много събития, които събират хиляди туристи и гости.

„За всеки от нас Казанлък е цял един свят, който събира в сърцата ни неговата богата история, трудолюбивите и гостоприемни жители на града, свидните детски спомени, близките ни хора.“, каза Златанов. Той заяви, че Казанлък е късче от Рая, съчетало древността със съвремието, съхранило паметта на миналото, дишащо в настоящето и отправило поглед към бъдещето. Златанов призова да пазим и предаваме на идните поколения традициите и вековните добродетели, християнските и общочовешки ценности, взаимната подкрепа помежду ни, стремежа ни към благоденствие на обществото.

Председателя на месния парламент припомни на колегите си общински съветници, че през настоящия 4-годишен мандат им предстои много работа и подчерта, че гражданите очакват от тях не просто решение, а политика насочена към подобряване на благосъстоянието им. „Нека си пожелаем нашия град да пребъде порез годините, да сме заедно и сплотени за напред, като всеки дава своя принос за бъдещето развитие на общината. Благодаря на всички, които обичат града и с волята, идеите и труда си допринасят за неговото развитие и просперитет.“, посочи Златанов.

Новоизбраният почетен гражданин на Казанлък Стефан Саранеделчев, благодари за високото отличие. Той заяви, че в момента преживя един от най-вълнуващите мигове в неговия 77-годишен живот. "Пазете традициите, но и се борете за доброто настояще и мислете за бъдещето. Обединявайте вашите усилия, преодолявайте личните интереси , корпоративни и политически пристрастия, обединявайте се за благото на Казанлък, защото той трябва да бъде над всичко.“, каза  Стефан Саранеделчев. Той изказа благодарност и към общинските съветници от групата на „Алтернативата за гражданите“ за подкрепата.

В края на събитието, краеведът и общественик беше поздравен от присъстващите в залата Почетни граждани и новите носители на почетни звания. Казанлъчанинът има изследвания в областта на историята, краезнанието и родознанието. Той детайлно изследва и описва в книгите си старите казанлъшки родове – Саранеделчеви, Калайджиеви, Кьорнедялкови. Издирил и запазил е спомени на казанлъчани за места, улици, обекти в града, които са безценен източник за историята на Казанлък.

В Почетната книга на града бяха вписани и имената на спортистите и обществени дейци Христо Ангелов и Ради Милев. Те изказаха своята благодарност за оказаната чест. Званията се присъждат по повод Празника на Казанлък и в съответствие с Наредбата за символиката на Община Казанлък, за именуване и преименуване на обекти с общинско значение и за паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на общината.

Част от официалната церемония бяха и Царица Роза Неделина Неделчева и нейните подгласнички Елена Николаева и Мариам Григорова.

Още снимки може да видите в галерията 

Събитието завърши с изпълнение на малчуганите от Детска градина „Буратино“, които отправиха музикални поздрави към присъстващите официални лица, Община и Общински съвет, Почетни граждани и приятели на Казанлък от чуждестранни делегации на побратимени градове.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума планирате да похарчите за подготовката на ученика тази есен?

Най - четени новини

за последната седмица

Фризьорка от Казанлък ще съдийства на международен фестивал на красотата и прическата

8707 | 12 септември 2024

Осем красавици от Казанлък се борят за короната в конкурса “Лице на Стара Загора - Област“

8062 | 12 септември 2024

Създават нова специализирана болница за рехабилитация в Павел баня

7869 | 11 септември 2024

Четири СПА хотела от региона станаха лауреати в престижен национален конкурс

7225 | 12 септември 2024

Задигнаха 5 бона от къща в Казанлъшко

5610 | 09 септември 2024

Запознайте се и активирайте приложението за достъп до пациентското си досие до 16ч. днес в Казанлък

5541 | 10 септември 2024

Поздравителна картичка с внушителни размери, зарадва рожденичка в Казанлък

4694 | 15 септември 2024

Задържаха 43-годишен шофьор в Източното с почти 2 промила алкохол

4164 | 13 септември 2024

“Арсенал“ кани на общоградски празник Казанлък

3915 | 15 септември 2024

Музика в музея: Мария Илиева с концерт в Художествената галерия на Казанлък

3275 | 10 септември 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак