13:02 | 31 май 24 3140

Казанлък чества своя празник

Казанлък чества своя празник / Новини от Казанлък

Днес Казанлък празнува! С водосвет за здраве и благоденствие на жителите на община Казанлък, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан в съслужие със свещеници от епархията започнаха тържествата на площад „Севтополис“. Негово Високопреосвещенство благослови родния си град и неговите жители: „ Това е градът на мира. Градът, който винаги ще съхранява и ще тачи вярно свята памет през всичките събития, които е преминал, за да бъдем днес отново заедно, тук, на този знаменит площад.

Времената, дори и трудни, винаги са леки тогава, когато сме заедно. Да бъдат мирни и благоденствени години! За много и благословени години! Честит празник на град Казанлък!“

Трите най-красиви абитуриентки за 2024г. – Царица Роза Неделина Неделчева и нейните подгласнички Елена Николаева и Мариам Григорова бяха част от тържествения празник. Очарователните момичета пожелаха здраве, и всеки да усети аромата на маслодайната роза и празничното настроение на 121-вия Празник на розата.

„Празникът на Казанлък и 121-вият Празник на розата ни събира заедно! Благодаря ви! С общи усилия и упорита работа успяхме да постигнем много цели, за които други твърдяха, че са непостижими", каза кметът на Казанлък Галина Стоянова на официалното тържество в центъра на града.

Стоянова затвърди своите думи, че Казанлък дава огромна част от интелектуалния и културен потенциал на държавата, и се развива с бързи темпове, с някои примери: четвъртият завършил випуск на Техническия колеж, учредяването на Граждански съвет, защитени проекти за 30 млн лв, одобрението за саниране на жилищни сгради, промяната на облика на града и населените места, превръщането на запустяло училище в Академия за таланти и още много др.

„Трябва да признаем, че хората в нашия град никога не са живели безгрижно. Тук се работи здраво. Нужни са много кураж, много сили и вяра. Така градим живота си в Казанлък. Така успяваме да опазим направеното от дедите си и да създаваме нови посоки за бъдещите поколения казанлъчани. Ние не мислим от днес за утре, а полагаме основите на един европейски  град и община , какъвто заслужаваме да бъдем.“

Кметът завърши словото си с благодарност към всички, работили през годината за доброто, издигането и престижа на Казанлък.

Приветствие за Деня на Казанлък отправи и Почетеният гражданин на Казанлък, директор на „Арсенал“ АД и генерален спонсор на Празника на розата инж. Николай Ибушев. Той посочи, че между ръководствата на  „Арсенал“ и Община Казанлък има симбиоза, която е в ползата на Казанлък.

„Ако питате мен, Казанлък е най-хубавият град в България. Красив, ухаещ на рози, препълнен с живот. Ние сме препълнени с култура, археология и ненапразно Казанлък се превърна в туристически център.

Искам да ви пожелая преди всичко много здраве, лично и семейно, да бъдете щастливи и успешни в името на следващите поколения."

Тържествено издигане на националния флаг осъществиха от представителна рота на 61 Стрямска механизирана бригада с командир бригаден генерал Маргарит Михайлов.

Още снимки може да видите в галерията 

Таланти от казанлъшките детски градини, школи и училища поздравиха казанлъчани за празника. В програмата взеха участие Виктор Миланов и Кая Захариева от Младежка театрална студия при НЧ „Искра-1860“ с ръководител Петър Петров; вокална група „Искрица“ при НЧ „Искра-1860“ с ръководител Стефка Денева; ударна секция към Трети ученически гвардейски духов оркестър към ПГ „Иван Хаджиенов“ с изпълнение Марш; компилация от военни маршове в изпълнение на Барабанен състав към ОУ „Св. П. Хилендарски“, с ръководител Татяна Иванова; танц „Моята родина“ в изпълнение на деца от 4-та група на мажоретен състав към ДГ „Звънче“ с ръководители Яна Бранчева и Стефка Шаханова; „Народен танц“ изпълниха децата от ДГ „Мечо Пух“ с ръководители Видка Драгнева и Радка Белчева, хореограф Таня Георгиева.

Честит празник, Казанлък!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума планирате да похарчите за подготовката на ученика тази есен?

Най - четени новини

за последната седмица

Фризьорка от Казанлък ще съдийства на международен фестивал на красотата и прическата

8707 | 12 септември 2024

Осем красавици от Казанлък се борят за короната в конкурса “Лице на Стара Загора - Област“

8062 | 12 септември 2024

Създават нова специализирана болница за рехабилитация в Павел баня

7869 | 11 септември 2024

Четири СПА хотела от региона станаха лауреати в престижен национален конкурс

7224 | 12 септември 2024

Задигнаха 5 бона от къща в Казанлъшко

5609 | 09 септември 2024

Запознайте се и активирайте приложението за достъп до пациентското си досие до 16ч. днес в Казанлък

5541 | 10 септември 2024

Поздравителна картичка с внушителни размери, зарадва рожденичка в Казанлък

4688 | 15 септември 2024

Задържаха 43-годишен шофьор в Източното с почти 2 промила алкохол

4164 | 13 септември 2024

“Арсенал“ кани на общоградски празник Казанлък

3901 | 15 септември 2024

Музика в музея: Мария Илиева с концерт в Художествената галерия на Казанлък

3275 | 10 септември 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак