15:49 | 27 април 24 1791

Близо 250 участници събира сцената на НЧ “Искра“ за детско-юношески театрален фестивал “Театрални искри“

Близо 250 участници събира сцената на НЧ “Искра“ за детско-юношески театрален фестивал “Театрални искри“ / Новини от Казанлък

Вторият Национален фестивал на детско-юношеското театрално изкуство „Театрални искри” даде своя старт през вчерашния 26-ти април. В продължение на четири дни, сцената на Народно читалище „Искра“ ще покаже 20 постановки на 17 състава, с участието на близо 250 деца и ученици от цялата страна. Изпълненията ще се оценяват от компетентно тричленно жури в състав: знакова актриса на българската театрална и кино сцена - Параскева Джукелова, която е и в лицето на председател; актьорът, режисьор и преподавател в НАТФИЗ - Димитър Стефанов и Милена Мавродинова - автор на драматургии за куклен театър.

Театралният фестивал бе открит от председателя на НЧ „Искра“ Теодора Иванова. В тържествено слово тя приветства всички присъстващи гости изказа удоволствието си, че точно НЧ „Искра“ дава възможност за изява на толкова много деца.

Когато миналата година се зароди идеята да организираме този фестивал, не предполагах, че интересът към него ще бъде толкова голям. Това говори, че все повече деца разпознават театралното изкуство и намират начин чрез него да изразят себе си, своите чувства и емоции. Не рядко намират в него и своето спасение.“

Иванова пожела успехи на участниците и да си тръгнат от Казанлък с хубави емоции и нови приятели.

По време на фестивала ще се проведат две театрални работилници за усъвършенстване на уменията на сцената. Ще бъдат представени и три програми за личностно развитие.

Лъчезар Йорданов директор на фестивала, сподели че очаква да види още по-добри представления от миналогодишните. „Очаквам  да заредим участниците с още по-голяма любов към театралното изкуство и да накараме града да заживее тези 4 дни, да се наслади на любителското театрално изкуство между деца и ученици.“

Гост на откриването бе и Мария Цонева - член на комисия по „Култура, туризъм и вероизповедания“ в Общински съвет-Казанлък. „Фестивалът се радва на завиден успех и голям интерес, именно за това говори провеждането му в 4 поредни дни. На сцената на НЧ „Искра“ ще покажат своите таланти, вдъхновение, амбиции и кураж десетки деца, които ще гледаме с удоволствие. Пожелавам успех на всички участници. Нека бъдат все така вдъхновени.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Най - четени новини

за последната седмица

Вижте всички кандидатки за Царица Роза 2024

28551 | 08 май 2024

Незаконни боеприпаси и оръжие откриха в дома на 22-годишна жена

5846 | 07 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

4667 | 10 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

4473 | 10 май 2024

Мъж отправи закани на майка си, арестуваха го

2691 | 07 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

2690 | 10 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

2573 | 09 май 2024

Вижте кои са казанлъчаните от листата на ГЕРБ – СДС за предстоящите избори

2033 | 08 май 2024

Розоберът подрани заради топлото време

1946 | 07 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

1891 | 10 май 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак