14:18 | 08 март 24 9799

Казанлъчанка спечели награда за Бизнес жена на годината

Казанлъчанка спечели награда за Бизнес жена на годината  / Новини от Казанлък

На този специален ден ще ви срещнем с една специална дама. Тя е олицетворение на всичко онова, за което са се борили жените. Това е Даниела Милева. По професия е кариерен консултант, ментор, констелатор, лайф и бизнес коуч.

Излезли на улицата преди 116г., стачкуващите дами са започнали отстояването на по-добри условия на труд и предоставяне на избирателни права. Днес, жените отстояват себе си не чрез стачки, а чрез неуморен труд за доказване на своите качества и умения. Професионализмът на борбената казанлъчанка Даниела Милева бе възнаграден на специална церемония, състояла се на 5 март 2024г. в гр. София. Тя е новата носителка на приза  „Златно токче“ от наградите Бизнес жена на годината 2023 в категория „Ментор – лично, кариерно и бизнес развитие“. 

Здравейте, Даниела. Моля, представете се и разкажете на читателите ни с какво се занимавате.

Здравейте!
Първо искам да ви благодаря за интереса към мен. Аз съм инженер по образование, но кариерен консултант по призвание с над 18 годишен опит в областта. Съосновател съм на агенция за подбор на персонал Джоб Спейс. Създател на платформата за търсене и предлагане на работа jobspace.bg. Създател на бранда growing.bg в областта на кариерното, личностното и бизнес израстване. Автор на книгата „Изкуството да продадеш таланта си“– книга за успешна себереализация. Сертифициран Констелатор, НЛП практик, лайф и бизнес КОУЧ. Провеждам редица курсове и консултации в областта на кариерата и бизнес развитието. Чрез моите консултации и обучения, помагам на хората и бизнеса да израстват.

Помагам на хората да опознаят себе си, какво искат от живота си и ги уча как стратегически да го постигнат. Чрез опита ми в кариерното ориентиране и консултиране помагам на клиентите ми да опознаят своята идентичност. Чрез констелациите и невро-лингвистичното програмиране им показвам как да преработят вътрешните си блокажи и да се програмират за успех, а чрез коучинга ги уча на целеустремеността, която им е необходима, за да успяват във всичко, с което се захванат.
Така експертизата ми е завършена защото помагам за цялостното израстване на личността и бизнеса.

Към момента живеете ли в Казанлък? Какво е за вас Розовата долина?

Аз съм родена в Казанлък. Имаше период от 15 години, в който живях със семейството си в София, но от 8 години се завърнах в родния край. Розовата долина за мен е моето красиво родно място, в което се чувствам спокойна и щастлива.

Вие взехте приза „Златно токче“ от наградите Бизнес жена на годината 2023 в категория „Ментор – лично, кариерно и бизнес развитие“.  Какво е чувството да бъдеш негов притежател? Усещате ли неговата тежест, носи ли ви по-големи отговорности?

За мен е изключителна чест и привилегия, че трудът ми бе високо оценен, при такава висока конкуренция. Аз съм изключително щастлива, че имам възможността да работя това, в което ме бива и когато човек изживява призванието си и прави всичко от сърце, резултатите не закъсняват. Възприела съм за лична кауза да вдъхновявам хората и бизнеса да не пропускат възможности, защото вярвам, че имат потенциал да променят света. И сега, когато съм признат „Ментор – лично, кариерно и бизнес развитие“, приемам като отговорност да продължавам да помагам на хората и бизнеса да разгръщат пълния си потенциал.

Какъв бе пътят ви до получаването на тази награда?

Сега ще прозвучи като клише, но всъщност пътят се състои в труд, дисциплина и постоянство. Но аз влагам и една тайна съставка: „Скачам преди да съм готова“. Откакто следвам този принцип, надскочих себе си многократно. Тук искам да посъветвам всички млади хора, които се чувстват неподготвени да направят първата стъпка, независимо в каква област. Не чакайте идеалния момент, когато ще се почувствате готови да направите крачка в развитието си. Идеален момент не съществува. Никога няма да сте готови на 100%. Тази нагласа ви кара да отлагате и да пропускате възможности. Затова създадох курса „Самопрограмиране към успех“. Където използвах техники от коучинга и невро-лингвистичното програмиране, за да може човек да осъзнае и преработи своите блокажи, които му пречат да се развива и го карат да отлага.

Кое е най-голямото предизвикателство за личния коуч, или наричан още „треньор по живеене“?

Като сертифициран лайф и бизнес КОУЧ най-голямото предизвикателство е да обясня какво е коучинг.  Защото лайф и бизнес коуча е сравнително нова професия. А за коучингът, няма напълно съвместима българска дума. Сами разбирате, че „треньор по живеене“, меко казано звучи странно.

Затова много често ме питат, какво представлява КОУЧИНГЪТ. За мен коучингът е техника за целеустременост. Идеята е чрез насочващи въпроси задавани от личния коуч, клиента да открие отговорите на конкретни казуси, затрудняващи живота или бизнеса му. Както знаете, всички отговори са в самите нас, но понякога загубени в своя проблем, не можем да видим ясната картина и тук идва ролята на коуча, да покаже на клиент друга гледна точка, друга перспектива, чрез която клиента може да постигне резултатите, които търси. 

Днес се навършват 115 г. от първото честване на 8 март в света. Измина над век, от както жените пожелаха по-добри условия за труд. Сега, в 21 век, мислите ли, че вече са извоювали правата си?

Безспорен факт е, че жените имат огромен потенциал и вече виждаме колко способни могат да бъдат във всички обществени сфери на живота. Смятам, че по качества и способности по нищо не отстъпваме на мъжете. Дори ние жените имаме едно предимство, природно надарени сме с по-добра интуиция, която ни помага професионално. И в този ред на мисли е жалко, че трябва да се борим за равноправие с мъжете. Това са остарели стереотипи, които за съжаление все още са на дневен ред в някои райони. Но аз тук бих искала да обърна внимание на по различна перспектива. Еманципацията на жената не би била възможна, ако жените продължават да се подценяват. Външното обкръжение, възприема една жена така, както тя възприема себе си. Ако жената не вярва в себе си и способностите си, тя предава тази неувереност чрез поведението си и съответно обкръжението ще я подценява. Затова е много важно жената да има стабилна самооценка. Съветвам всяка жена, която се чувства неуверена да се обърне към специалист по личностно развитие или констелатор, като мен, за да повиши своята самооценка.

Смятате ли, че може да се намери баланса в живота? Бизнес по женски – възможно ли е и има ли правилна формула?

Да, смятам! Жената трябва да работи и да се чувства независима от мъжа си. Само тогава ще се чувства пълноценна и щастлива. Но трябва да бъде и осъзната. Да познава ценностната си система и да балансира работата с личния си живот, защото в противен случай стига до прегаряне. За да развива успешен бизнес, жената трябва да 1) Знае коя е 2) Знае, какво иска! 3) Знае, как да го постигне! Ето тук на помощ идва коучинга. Защото чрез правилните въпроси, жената е в състояние да опознае себе си, да постави цели и стратегически да ги планира.
Но съвременната бизнес среда е много динамична и често жената изпитва несигурност. Несигурността се проявява поради три причини - 1) не познава своята идентичност, своите силни страни, таланти и способности, с които се отличава от останалите. 2) не умее да поема отговорност - смята, че живота ѝ зависи от външни фактори и си търси виновници за неуспеха – политиците, държавата, икономическата обстановка и т.н. и 3) свързва увереността с материални неща и постижения, а тя е вътрешно състояние. Често хората си казват, ако се издигна в кариерата, или ако постигна определена печалба, или ако придобия този бизнес, тази къща, кола и т.н., ще се почувствам уверен. По този начин човек е с нагласата, че трябва да постигне някакви успехи, за да повярва в себе си. Но истината е друга. Материалните блага и постиженията не са причината, а са следствието от вярата в себе си. И първо е нужно човек да повярва в себе си и тогава ще постигне успех.

Какъв професионален съвет бихте дали на нашите читатели?

„Да скачат преди да са готови!“ Защото в противен случай пропускат възможности. Държа да разберат, че имат неограничен потенциал, просто трябва да се осмелят да го разгърнат. Защото много често хората се спират, не си позволяват да бъдат себе си, поради различни външни фактори, заради които са позволили да бъдат рамкирани. Точно затова написах моята книга „Изкуството да продадеш таланта си“, за да вдъхна увереност и хората да разберат, че заслужават да живеят по-добър живот. Просто трябва да повярват в себе си и да направят първата крачка. Дори в началото да не знаят, какъв точно път трябва да изминат, когато направят действие, пътят сам ще се разкрие. Просто трябва да скочат преди да са готови. Защото идеален момент, не съществува и ако го чакат, ще пропуснат възможностите си. 

Довършете изречението: „За мен 8 март е…“
Ден на признание на способностите и потенциала на жената и вдъхновение за по-добро бъдеще на солидарност и равноправие.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума планирате да похарчите за подготовката на ученика тази есен?

Обяви от Казанлък:

Ескейп Казанлък търси готвач

Ескейп Казанлък търси готвач

Ескейп търси ново попълнение за своя професионален екип! Търсим готвач за топла кухня с доказан опит и желание...

Работа 25/09/2024 гр.Казанлък
Бистро ”Есен”, гр. Казанлък търси да назначи барман, сервитьор и помощник кухня

Бистро ”Есен”, гр. Казанлък търси да назначи барман, сервитьор и помощник кухня

Бистро ”Есен” гр. Казанлък, търси да назначи: барман, сервитьор и помощник кухня. За контакти на място в “Бистро...

Работа 19/09/2024 гр.Казанлък
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел  търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ на следните позиции:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ на следните позиции:

• БАРМАН/КА • СЕРВИТЬОР/КА (на бюфет или на свободна консумация) • ПОМОЩНИК СЕРВИТЬОР/КА ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ...

Работа 18/09/2024 гр.Казанлък
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел  търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Кухня“ на следните позиции:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Кухня“ на следните позиции:

• ГОТВАЧ/КА ТОПЛА КУХНЯ • ГОТВАЧ/КА СТУДЕНА КУХНЯ • ПОМОЩНИК ГОТВАЧ/КА (зеленчукоподготвително) • СЛАДКАР/КА •...

Работа 18/09/2024 гр.Казанлък
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „ХАУСКИЙПИНГ“:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „ХАУСКИЙПИНГ“:

• ХАУСКИЙПИНГ СУПЕРВАЙЗОР • Камериери стаи и камериери общи площи (С или БЕЗ ОПИТ) ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ДОБРЕ...

Работа 18/09/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк пъб търси да назначи бармани и сервитьори

Ню Йорк пъб търси да назначи бармани и сервитьори

Ню Йорк пъб търси да назначи бармани и сервитьори. За информация на място в Ню Йорк пъб или на тел. 0888887525 ...

Работа 10/09/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

53 БМВ-та се бориха за първото място във Втория национален събор край водите на яз. Копринка

8086 | 21 септември 2024

Арсенал на 100 в Казанлък. Николай Ибушев: Гордейте се, че сте арсеналци

5612 | 27 септември 2024

ИТН регистрира листата си в Старозагорско

5340 | 23 септември 2024

Утре “Арсенал“ чества вековен юбилей в Казанлък

4720 | 26 септември 2024

Ново и модерно улично осветление ще имат 14 села в Казанлъшко

3862 | 26 септември 2024

21-годишна от с. Ягода потърси помощ след домашно насилие

3490 | 26 септември 2024

ГЕРБ-СДС с четирима казанлъчани в листата си за предстоящите избори

3185 | 24 септември 2024

Ограничават маршрути в Казанлък за товарни ППС над 3,5тона

3005 | 24 септември 2024

На бис: Десетки пяха вечни хитове с Мария Илиева в Галерията на Казанлък

2679 | 22 септември 2024

Халил Летифов е водач на листата “ДПС – Ново начало“ в Стара Загора

2351 | 23 септември 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак