13:39 | 02 юли 24 1628

Училище и бизнес – успяваме заедно

Училище и бизнес – успяваме заедно / Новини от Казанлък

Със силен екип и много работа успехът е неизбежен. Днес благодарим за положените усилия на всеотдайния хаджиеновски екип от учители, служители, родители, ученици, партньори и приятели, който с много труд води гимназията ни към покоряване на все по-трудни и все по-високи върхове.

В навечерието сме на вековен юбилей от основаването на Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“, град Казанлък. Поредицата от инициативи и събития вече е факт. През изминалата учебна година поставихме началото на честванията. По идея на ръководството на училището бе предложена  на вниманието на фирмите партньори и на обществеността инициативата:“Осинови си идея“. Идея за обновяване, реновиране и реставриране на значими обекти от дворното пространство на училищен парк „Механото“. Нашите фирми партньори, приятели на училището и  хора със специално, емоционално отношение към миналото, настоящето и бъдещето на познатото за всички емблематично училище “Механото“заявиха своята подкрепа.

В навечерието на 99-я патронен празник на училището реновирахме паметника на патрона Иван Хаджиенов, с финасовата подкрепа на  фирма Капрони АД. Това се случи след проведени консултации и споделено професионално мнение на скулптура Велин Дечков, както и обсъдените съвети и прякото изпълнение на реставрацията на бюст паметника от художника Евгени Чалъков. Благодарим на изпълнителния директор г-н Любомир Дянков за финансовата подкрепа за тази дейност и на посредника при реализиране на финансирането г-н Иван Кирилчев. С благодарност и към фирмата изпълнител на обновяването на постамента, с управител г-н Жельо Тодоров. Със средства от училищния бюджет за празника се погрижихме да обновим  озеленяването в парк „Механото“.

На хоризонта пред предстоящите чествания се изправи ново предизвикателство – обновяване на алеята и прилежащите територии, свързващи сградите за теоретично обучение с корпуса за практическо обучение. Вече бе спечелен проект по ПУДООС за изграждане на пергола, която да се превърне в своеобразна класна стая на открито. Желаехме да разширим и обгрижим пространството в тази част на училищния двор и „заваляха“ нови  предложения за осиновени идеи.

Някак естествено, най-голямата фирма в региона Арсенал АД, като наш партньр, прие най-скъпо струващата инициатива –  подновяването на настилката на алеята и нейните разклонения. Благодарим на изпълнителния директор г-н  Николай Ибушев, за дарения финансов ресурс при обезпечаване на строително-ремонтните дейности! Благодарим на главния архитект на Арсенал АД г-н Георги Костадинов за идейния проекти и на главния счетоводител г-н Добрин Драгнев за отношението при реализиране на този проект.  Благодарим на посредника и защитника на идеята, големия приятел на гимназията г-н Владимир Чучумишев – ръководител направление“Образование и квалификация“ в Арсенал АД. Благодарим и на фирмата изпълнител – Про тех груп ООД, Стара Загора с ръководител г-н Добрин Добрев.

Първа осиновена идея, веднага след нашето предложение за дейностите по обновяването, дойде при нас от г-жа Румяна Крачева – управител на фирма Крес Д ЕООД. С професионализма на г-н Пламен Духнев, ръководител на отдел по заваряване и екипът му, бяха изработени 10 метални рекламни табели. Върху тези табели бяха поставени рекламни фолиа, отразяващи четирите специалности в гимназията и характеристиките на шестте фирми партньори в дуалната форма на обучение за учениците от направление Машиностроене. Благодарим  на студио за дизайн и реклама „Нелисат“ с управител Ганчо Узунов за разпечатките на рекламните материали.

Фирма М+С Хидравлик АД, с любезната отзивчивост на прокуриста г-н Владимир Спасов и на търговския пълномощник г-н Марин Маринов, осинови  идеята за електрическо осветление на алеята и съфинансира тази дейност. С благодарност към тях и към  г-жа Полина Карамфилова – организатор обучение, за посредничество при стартиране на тази дейност. Благодарим на управителя на фирма Диел – Монтаж ЕООД,  г-н Илия Палазов и неговия екип за проекта и монтажа на осветителните тела.
Благодарим на г-н Николай Спиров – управител на фирма ЮМТ АД за финансовата обезпеченост на скамейките за отдих, разположени по дължина на алеята.

Общата стойност на осиновените идеи, съфинансирани със средства от бюджета и средства по проект към ПУДООС, надхвърля 100 000 лева. Нека имаме смели мечти за подобряване на материалната база в училището, което освен емблема на красивия ни град е и все по-желана територия за гимназистите. Да отправим поглед и към корпуса за практическо обучение, до който води новата алея.

След обсъждане и взето решение от педагогическия съвет на гимназията обновеното дворно пространство получи заслужено името:“Алея- Успяваме заедно“. Заедно винаги можем повече, заедно сме по-силни, по-знаещи, по-успяващи! Заедно увеличаваме членовете и приятелите на голямото хаджиеновско семейство, което с достойнство ще посрещне своята 100 годишнина.
      

Екипът на ПГ „Иван Хаджиенов“
град Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Напусна ни кметът на Бузовград Мая Берова

16541 | 27 юни 2024

Две казанлъшки популярни заведения търсят своите наематели

16462 | 28 юни 2024

В Казанлък бе представен първия регистриран автомобил на водород у нас

13169 | 28 юни 2024

Спортен риболов и вкусна храна в „Рибарско място“ до Казанлък

12303 | 03 юли 2024

Моторист загина при катастрофа край Копринка

11830 | 29 юни 2024

Ново маршрутно разписание по линия Стара Загора-Казанлък

10929 | 30 юни 2024

Д-р Златина Нанева бе избрана за временно изпълняващ длъжността управител на казанлъшката поликлиника

8996 | 27 юни 2024

Младеж на 18 години е загиналият моторист на пътя край Копринка

7815 | 01 юли 2024

Семейство лютиери създава уникални музикални инструменти в Казанлък

6980 | 01 юли 2024

Пожар избухна до бл.39 в Източното на Казанлък след фойерверк шоу / Видео / Обновена

6281 | 01 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак