15:07 | 12 януари 24 4506

Галина Стоянова: “Виетнам притежава голям ресурс по отношение на туризма“

Галина Стоянова: “Виетнам притежава голям ресурс по отношение на туризма“ / Новини от Казанлък

Днес в сградата на Община Казанлък се състоя пресконференция, на която кметът Галина Стоянова разказа с подробности за визитата си във Виетнам където беше подписан Меморандум за разбирателство за установяване на приятелски отношения на сътрудничество между град Лай Чау и Казанлък.

Подписването на документа стана по време на официалното посещение на българската делегация във Виетнам. На церемонията присъстваха председателя на парламента на България Росен Желязков и председателя на парламента на Виетнам Въонг Дин Хюе.

„Посещението в Ханой където стана подписването на меморандума беше с много строга програма, която обаче даде възможност на председателя на парламента и на цялата делегация да се срещне освен с председателя на парламента на Виетнам, също така и с президента и министър председателя на страната. Навсякъде беше изразено желанието да се възстановят старите контакти и връзки между двете държави, но и да се постави една по-широка основа за по-бързо разбирателство в икономиката и туризма.“, каза кмета на Казанлък.

Стоянова припомни, че през 90-те години на миналия век в страната ни са пребивавали доста представители от Виетнам, които са учили и работи в България, а посещението в страната е било една добра възможност за възобновяване на контактите.

Меморандумът за побратимяване на Лай Чау и Казанлък включва подготовката на годишни програми за общи дейности свързани с обучението на деца и младежи в двете страни и двата града, както и създаване на връзки с учебните заведения. Галина Стоянова отчете сериозните постижения в сферата на образованието във Виетнам, които могат да бъдат приложение и при нас.

Тя уточни, че страната притежава голям ресурс, по отношение на туризма не само заради крайбрежните курорти и целогодишно топлото време, но и заради изключително добрата  организация при посрещането и пребиваването на туристите, както и добрата инфраструктура.

Кметът на Казанлък посочи, че в Лай Чау се провежда ежегоден фестивал на орхидеите през месец юни, съпоставим по мащаб с Празника на розата в Казанлък. Тя уточни, че провинцията е една от първите по производство на ориз и чай във Виетнам, а страната е лидер на световните пазари по производство черен пипер.

„Казанлък има изключително голям опит с побратимени градове от целия свят, което не е чисто протоколно и не се изразява само в обмяна на делегации. Стараем се да  извличаме най-доброто от традицията, културата, бизнеса и  икономиката на съответния ни побратимен град за да не оставяме впечатлението, че Казанлък е предпочитан само на основата на розите и производството на етерично маслени култури.“, подчерта Галина Стоянова.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума планирате да похарчите за подготовката на ученика тази есен?

Най - четени новини

за последната седмица

Фризьорка от Казанлък ще съдийства на международен фестивал на красотата и прическата

8705 | 12 септември 2024

Осем красавици от Казанлък се борят за короната в конкурса “Лице на Стара Загора - Област“

8062 | 12 септември 2024

Създават нова специализирана болница за рехабилитация в Павел баня

7869 | 11 септември 2024

Четири СПА хотела от региона станаха лауреати в престижен национален конкурс

7222 | 12 септември 2024

Задигнаха 5 бона от къща в Казанлъшко

5609 | 09 септември 2024

Запознайте се и активирайте приложението за достъп до пациентското си досие до 16ч. днес в Казанлък

5541 | 10 септември 2024

Поздравителна картичка с внушителни размери, зарадва рожденичка в Казанлък

4682 | 15 септември 2024

Задържаха 43-годишен шофьор в Източното с почти 2 промила алкохол

4164 | 13 септември 2024

“Арсенал“ кани на общоградски празник Казанлък

3897 | 15 септември 2024

Музика в музея: Мария Илиева с концерт в Художествената галерия на Казанлък

3275 | 10 септември 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак