11:46 | 19 март 24 3412

Ученици и учители представят специалностите в месеца на професиите в ПГ „Иван Хаджиенов“

Ученици и учители представят специалностите в месеца на професиите в ПГ „Иван Хаджиенов“ / Новини от Казанлък

В традиционния за ПГ „Иван Хаджиенов“ Месец на професиите всяка от четирите специалности показва своите „креативни, технични, различни“ постижения. Месецът стартира със специалността „Компютърна техника и технологии“ – предпочитан  избор за професионална реализация. Заедно учители и ученици в открити уроци предложиха поредица от изяви: приложението на информационните технологии в математиката, чуждият език в помощ на професионалната подготовка и администриране чрез Linux команди.

Атрактивни работни ателиета по приложна електроника привлякоха вниманието на осмокласниците, въвличайки ги в света на техниката. В непринуден разговор за професионалната специфика и конкуренция в ИТ- сектора младежите получиха ценни съвети от Младен Попов, реализирал се в САЩ в сферата на системната и мрежовата администрация.

Най-новата специалност за училището – „Строителство и архитектура“ акцентира върху практическите умения, развивани от учениците. Младите строители вече могат да се похвалят със своите съвременни работилници по практическо обучение, където се проведе училищния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“. Отличиха се Адам Кхоланди и Георги Валеров в направление „Зидария“; Теодор Ноев и Александър Ферещанов в направление „Облицовки и настилки“;  Ивана Тишева, Венеса Иванова и Александра Велкова в направление „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“.

В просторния училищен двор, в близост до класната стая на открито, учениците от XIБ демонстрираха геодезически измервания с теодолит и нивелир.

Идеята на възпитаниците на гимназията от IXБ клас се превърна в реалност благодарение на подкрепата на музея на фотографията. Във фотоизложбата „Градски метаморфози“ младежите от специалността „Строителство и архитектура “ представиха пред публика своето изследване как се е променял Казанлък в последните 100 години.

В следващите две седмици бъдещите техници от специалностите „Машини и системи с ЦПУ“ и „Мехатроника“ ще реализират поредица от инициативи демонстрирайки знания и умения в сферата на машиностроенето.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак